Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goede doelen

Landbouw- en zorgboerderij ’t Paradijs

Op onze boerderij telen wij biologische groenten en divers fruit in de volle grond en in de kas. Daarnaast hebben wij een kudde brandrode runderen, 65 varkens en 9000 leghennen, ook allemaal biologisch. Zowel het vlees als de groente is natuurlijk verkrijgbaar in onze winkel!

Wij ontvangen op onze zorgboerderij ouderen met voornamelijk dementie, volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt en kinderen met onder andere autisme en ADHD. Zij ontvangen bij ons zowel groeps- als individuele therapie. Met z’n allen worden de taken die bij het runnen van een boerderij horen, opgepakt. Denk hierbij aan het verzorgen van de dieren, oogsten, het erf netjes houden, koken of boodschappen doen. Ook de kinderen en ouderen helpen mee op de boerderij waar zij kunnen en wat zij leuk vinden. En natuurlijk krijgen de kinderen alle ruimte om ook even lekker te spelen. Samen met onze deelnemers kijken wij waar hun kracht ligt zodat ze zichzelf kunnen (her) ontdekken in de veilige omgeving van de boerderij. Wij zijn op zoek naar nieuwe speeltoestellen en dit is dan ook een prachtig spaardoel om voor te gaan rennen tijdens de kippenren.

Kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen op het erf. Kijk voor meer informatie op www.boerderijparadijs.nl

Kinderhospice Binnenveld

Ook wanneer een kind ernstig ziek is, gaat het leven ‘gewoon’ door… Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen, terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is. De stichting Vrienden van Kinderhospice Binnenveld draagt bij aan het verlenen van de zorg, door middel van het verwerven van fondsen en middelen. Deze fondsen worden ingezet voor de zorg, zorgvernieuwingsprojecten en voor de aanschaf van materialen en speelgoed voor de kinderen. Ren jij mee voor Kinderhospice Binnenveld?

Afgelopen editie hebben wij als groep de nieuwe veranda en opbergschuur verzorgd bij het Kinderhospice.

Stichting Freedom Through Education

In India zijn er miljoenen kinderen die nog nooit een klaslokaal hebben gezien. Freedom Through Education zet zich in om samen scholen te bouwen. Op het gebied van educatie, voeding en hygiëne kunnen we een verschil maken in het leven van duizenden kinderen. Een aantal jaar geleden hebben wij hier meegeholpen met het bouwen van een nieuwe school in samenwerking met de Ronde Tafel 148 India.

Extra donatie

Daarnaast werd er tevens een donatie overgemaakt aan Stichting De Vrienden van DWK, Stichting G-Sport Barneveld en Stichting Rally for Kids voor het beschikbaar stellen van vrijwilligers tijdens het evenement.  

Opbrengsten MOBA Kippenren Barneveld van voorgaande edities t.b.v. diverse goede doelen:  

In de afgelopen 14 edities hebben wij al voor ruim 225.000 euro aan goede doelen weggegeven.

Ook dit jaar willen wij weer donaties doen aan diverse goede doelen die zich voornamelijk richten op projecten in onze gemeente.

De doelstelling is om met de hardloop inschrijvingen van het evenement kostendekkend te zijn, zodat alle sponsorgelden naar goede doelen kunnen gaan.

In het verleden hebben wij ondersteuning kunnen bieden aan Welzijn Barneveld, Rally4kids, Verzorgingshuis Norschoten, G-Sport Barneveld, Kinderhospice Binnenveld en vele andere doelen.